LIFE INFO dan u Zagrebu

LIFE INFO dan u Zagrebu

LIFE INFO dan u Zagrebu. S ciljem informiranja potencijalnih prijavitelja i sudionika, Nacionalna kontakt točka pri Ministarstvu zaštite okoliša i energetike organizirala je 21.03.2017. LIFE INFO dan. LIFE program već 25 godina daje podršku različitim sektorima kroz sufinanciranje više od  4300 projekata s preko 3 milijarde eura. Cilj LIFE projekata je osigurati razvoj i provedbu inovativnih odgovora na izazove povezane s okolišem i klimatskim promjenama.

Na INFO danu predstavljene su informacije o tipovima projekata koji se sufinanciraju kroz LIFE, tematskim prioritetima, stopi sufinanciranja, na koji način i tko podnosi projektni prijedlog. Tokom dana prezentirane su  aktivnosti i rezultati sedam LIFE projekata koji se trenutno provode u Hrvatskoj. Među njima je bio i DRAVA LIFE.

LIFE INFO dan u Zagrebu – prezentacija projekta DRAVA LIFE

“LIFE INFO dan bio je odlična prilika za prezentaciju našeg projekta gdje smo sudionike mogli upoznati s našim aktivnostima, ali i konceptom obnove rijeka općenito. Također, ovo je bila i prilika za povezivanje s drugim dionicima i razvoj budućih projektnih ideja”, rekla je Branka Španiček iz WWF Adria, koja je predstavila DRAVA LIFE projekt.

LIFE INFO dan prenosio se uživo, a snimku možete pogledati na YouTube: https://youtu.be/g8MovyG8Jxk