Predstavljanje DRAVA LIFE projekta u Ljubljani

LIFE konferencija predstavila DRAVA LIFE

LIFE konferencija za umrežavanje „Okolje potrebuje LIFE tudi naslednjih 25 let“, koju je u Ljubljani organiziralo slovensko Ministarstvo za okoliš i prostor, predstavilo je DRAVA LIFE projekt.

EU podupire očuvanje jedinstvenog i dragocjenog prirodnog nasljeđa već 25 godina. Kako bi proslavili ovu obljetnicu, Europska komisija zajedno s Europskom parlamentu, Vijeću i Odboru regija proglasila 21. svibanj kao europske „Dan Natura 2000”.

LIFE konferencija za umrežavanje – Svrha

Svrha konferencije, kojoj je prisustvovalo više od 100 sudionika iz cijele Europe, bilo je obilježavanje 25. obljetnice usvajanja Direktive o staništima i 25 godina programa LIFE. Konferencija je pružila mogućnost za međunarodno umrežavanje, razmjenu iskustva i praktične savjete za sve one koji su zainteresirani za LIFE program. Predstavljena je i digitalna platforma za stvaranje partnerstva u provedbi projekata sufinanciranih od strane LIFE programa. Većina vremena bila je posvećena predstavljanju dobrih praksi i LIFE projekata te rješavanju problema zaštite okoliša na nacionalnoj i EU razini.