Foto: Goran Šafarek

Pozivamo vas na predstavljanje projekta i provedenih radova obnove rijeke Drave na području općine Hlebine

Dragi svi,
zadovoljstvo nam je pozvati vas u ime projektnog tima DRAVA LIFE projekta (Hrvatske vode, WWF Austrija, Zeleni Osijek, JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom na području Virovitičko – podravske županije, Varaždinske županije i na području Koprivničko–križevačke županije), na predstavljanje projekta i radova obnove rijeke Drave na području općine Hlebine.

Predstavljanje će se održati u četvrtak, 07. ožujka 2024. u 17,00 sati u Hlebinama (Društveni dom, Trg Ivana Generalića 14).

Projekt „DRAVA LIFE – Integrirano upravljanje rijekama“ primjenjuje inovativni pristup upravljanju rijekama i cilj mu je stvoriti primjer najbolje prakse za obnovu rijeka u Hrvatskoj i regiji. Glavni je cilj projekta poboljšati ekosustave rijeke Drave u Hrvatskoj, što će se postići provedbom aktivnosti za obnovu rijeke u suradnji s nadležnim tijelima iz područja upravljanja vodama i zaštite prirode i nevladinim organizacijama. Aktivnosti obnavljanja bit će od neizmjerne koristi za ugrožena staništa i vrste u Natura 2000 područjima i pridonijet će boljoj zaštiti od poplava u naseljenim područjima uz rijeku Dravu te će povećati rekreacijsku vrijednost područja za lokalno stanovništvo.

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati vas na događaj u Hlebinama na kojem ćemo vam predstaviti projekt, radove obnove unutar Općine Hlebine, dosadašnja postignuća i planove za naredni period.

Veselimo se vašem dolasku i molimo vas potvrdu dolaska najkasnije do 05.03.2024. na nikolina@zeleni-osijek.hr.