Drava

Poziv na predstavljanje projekta DRAVA LIFE u općinama Donja Dubrava i Gola

Zadovoljstvo nam je pozvati vas u ime projektnog tima (Hrvatske vode, WWF Austrija, Zeleni Osijek, JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko – podravske županije, JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije, JU za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko – križevačke županije) DRAVA LIFE projekta na predstavljanje projekta i radova obnove rijeke Drave na području općina Donja Dubrava i Gola.

U Donjoj Dubravi će se predstavljanje održati u četvrtak, 11. travnja 2024. u 17,00 sati u Domu kulture Zalan, Trg Republike 6.

Predstavljanje u Goli će se održati u petak , 12. travnja 2024. u 12,00 sati u Društvenom domu, Trg kardinala Alojzija Stepinca 1.

Projekt „DRAVA LIFE – Integrirano upravljanje rijekama“ primjenjuje inovativni pristup upravljanju rijekama i cilj mu je stvoriti primjer najbolje prakse za obnovu rijeka u Hrvatskoj i regiji. Glavni je cilj projekta poboljšati ekosustave rijeke Drave u Hrvatskoj, što će se postići provedbom aktivnosti za obnovu rijeke u suradnji s nadležnim tijelima iz područja upravljanja vodama i zaštite prirode i nevladinim organizacijama. Aktivnosti obnavljanja bit će od neizmjerne koristi za ugrožena staništa i vrste u Natura 2000 područjima i pridonijet će boljoj zaštiti od poplava u naseljenim područjima uz rijeku Dravu te će povećati rekreacijsku vrijednost područja za lokalno stanovništvo.

Veselimo se dolasku na oba predstavljanja u što većem broju i molimo potvrdu dolaska najkasnije do 09.04.2024. na nikolina@zeleni-osijek.hr.